Το ετοιμάζαμε καιρό, το συζητήσαμε πολύ και ήρθε επιτέλους η 31η Μαρτίου για να πάμε  όλοι μαζί παρέα στην Αθήνα. Η επίσκεψη μας εκεί έγινε ώστε να επισκεφτούμε τη Βουλή των Ελλήνων αλλά εμείς  με την ίδια ευκαιρία κάναμε και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε  από το αεροδρόμιο της Χίου την Παρασκευή το πρωί.  Ο πρώτος μας σταθμός στην Αθήνα ήταν το Athens Science Festival. Εκεί μας περίμεναν επιδείξεις  διαφόρων πειραμάτων που μας βοήθησαν να εξερευνήσουμε την επιστήμη με διαδραστικό και ευχάριστο  τρόπο.

Στη συνέχεια πήγαμε στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Πρόκειται για  ένα επιστημονικό κέντρο με τη σημαντική αποστολή να μας γνωστοποιήσει τα επιτεύγματα της  επιστήμης και να μας διαφωτίσει  σχετικά με τη φύση της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας,  συνδυάζοντας όλες τις τεχνικές δυνατότητες που παρέχουν σήμερα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και οι νέες τεχνολογίες. Παρακολουθήσαμε την ψηφιακή παράσταση «Στα μονοπάτια των Άστρων» και μέσω μιας συναρπαστικής αφήγησης μάθαμε για τα μεσογαλαξιακά νεφελώματα,  τα αστρικά σμήνη, τα Σουπερνόβα και τα Πάλσαρ, την εξέλιξη των άστρων και άλλα πολλά!

Μετά από λίγη ώρα ξεκούρασης, ήρθε η ώρα για το καθαρά ψυχαγωγικό μέρος της εκδρομής μας.   Πήγαμε στο  Allou Fun Park!  Η μέρα μας τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο αφού επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας περίμενε μια έκπληξη: Ήταν η κυρία Ιωάννα, η αγαπημένη μας δασκάλα των 2 πρώτων χρόνων της σχολικής μας ζωής! Χαρήκαμε πολύ που τη συναντήσαμε και συζητήσαμε μαζί της για τα παλιά και τα καινούρια!

Την επόμενη μέρα το πρόγραμμά μας περιλάμβανε την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων. Η ξενάγησή μας εκεί έγινε από την κυρία Λυδία η οποία μας μίλησε για την ιστορία του κτιρίου καθώς και τη λειτουργία του στις μέρες μας. Μες έκανε εντύπωση η αίθουσα των τροπαίων όπου παρατηρήσαμε πολλούς πίνακες και ντοκουμέντα οικεία, μια που τα έχουμε συναντήσει στο σχολικό εγχειρίδιο της ιστορίας μας. Στη συνέχεια μπήκαμε στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Βουλής και καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών. Η αίθουσα είναι πολύ μεγάλη, έχει φυσικό φωτισμό και ο Όθωνας τη χρησιμοποιούσε για να οργανώνει χορούς και δεξιώσεις.

Μετά επισκεφθήκαμε τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης. Ο καιρός ήταν υπέροχος και μαζί  με την ξεναγό μας, κυρία Πόπη ανεβήκαμε για να θαυμάσουμε από ψηλά μεταξύ άλλων το Ηρώδειο, το Καλλιμάρμαρο, τους στύλους του Ολυμπίου Διός και όλη  την απέραντη πόλη της Αθήνας.  Ο Παρθενώνας επιβλητικός, το Ερέχθειο όμορφο μέσα στην απλότητά του, μας ταξίδεψαν στα χρυσά χρόνια και τη μεγαλοπρέπεια της Αρχαίας Ελλάδας. Στο μουσείο της Ακρόπολης παρατηρήσαμε ευρήματα από τον βράχο της Ακρόπολης, τα αετώματα από τις στέγες του ναού Παρθενώνα, τις  5 από τις 6  Καρυάτιδες, τη Ζωοφόρο του Παρθενώνα και λυπηθήκαμε που ένα μεγάλο κομμάτι είναι γύψινο αντίγραφο, αφού τα γνήσια έχουν ξενιτευτεί στο Βρετανικό Μουσείο της Αγγλίας. Ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψουν  σπίτι τους.

Κάπου εδώ η εκδρομούλα μας έφτασε στο τέλος της και πήραμε τον αέρινο δρόμο της επιστροφής μας στη Χίο. Τα χαμόγελα όλων μας πλατιά, η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το χαρήκαμε και αποκτήσαμε όμορφες αναμνήσεις,  να έχουμε να θυμόμαστε! Και εις άλλα με υγεία!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το